Loading...
суббота, 30 марта 2013 г.

ԻՆՉ ԵՆ ՍԻՐՈՒՄ ՈՒՏԵԼ ԱՇԽԱՐՀԻ ԱՌԱՋԱՏԱՐ ՊԵՏՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ՂԵԿԱՎԱՐՆԵՐԸ


Բարաք Օբաման տանել չի կարողանում ճակնդեղը, իսկ Ֆրանսուա Օլանդը` կանկարը: Ֆրանսիայի նախագահը և Գերմանիայի կանցլեր Անգելա Մերկելը պաշտում են պանիրը, իսկ Վլադիմիր Պուտինը զգուշավոր է` վախենալով, որ իրեն կթունավորեն: Աշխարհի առաջնորդների նախընտրած ճաշատեսակների մասին են պատմում նրանց գլխավոր խոհարարները:

Chefs des Chefs ակումբը համարվում է ամենափակ գաստրոնոմիական միավորումն աշխարհում: Նրա անդամ կարող են դառնալ միայն նրանք, ովքեր պետությունների առաջին ղեկավարների խոհարարներն են կամ պատրաստում են պաշտոնական ընդունելությունների համար:

Մոտ 35 տարի գոյություն ունեցող ակումբն ունի 30 խոհարար՝ աշխարհի տարբեր երկրներից. Ակումբի անդամներն են` Բարաք Օբամայի խոհարար Քրիստետա Կոմերֆորդը, Անգլիայի թագուհու անձնական խոհարար Մարկ Ֆլանգան և այլն: Նրանք երդվել են չհայտնել իրենց ղեկավարների նախընտրած կերակուրների և դրանց պատրաստման գաղտնիքների մասին, բայց որոշ բաներ պատմել են:

Ներկայումս միայն Ռուսաստանում է շարունակվում մատուցվող կերակուրների դեգուստացիան՝ բժիշկի ներկայությամբ, սակայն միայն Պուտինը չէ, որ վախենում է թունավորվելուց: Խոհարարներից մեկը պատմել է, որ երբ Ջորջ Բուշն այցելել է Բրիտանիա, FBI-ի երկու աշխատակից նախօրոք փորձել են մատուցվող կերակուրները:

Հիլարի Քլինթոնը, ինչպես և կանանց մեծ մասը, վախենում են գիրանալուց, ուստի նախընտրում են ցածր կալորիականությամբ սնունդ, ժամանակին նա աշխատանքից հեռացրել է ֆրանսիացի խոհարարին, որովհետև վերջինս չափից ավելի կալորիական ուտելիք է պատրաստել:

Իսկ ահա Մարգրեթ Թեթչերը հաշվում էր ոչ թե կալորիաները, այլ ուտելքի արժեքը:

Բրիտանիայի տարբեր վարչապետների համար կերակուրներ պատրաստած խոհարար Մոզիմինը պատմել է, որ երբ Ֆրանսուա Միտերանը այցելել է Լոնդոն, Թեթչերը գլխավոր խոհարարից հետաքրքրվել է, թե ինչ են արժեցել հորթի կոտլետը և սունկը:

Օբամայի ընտանքը շատ է սիրում թարմ մրգեր և բանջարեղեն: Նրա կինը նույնիսկ պարտեզ է հիմնել Սպիտակ Տան բակում, որտեղ աճում են սպանախ, կաղամբի մի քանի տեսակ, ճակնդեղ և այլ բանջարեղեն, որոնք օգտագործվում են նախագահի և պաշտոնական ընդունելությունների համար: 

0 коммент.:

Отправить комментарий